Головна » 2014 » Вересень » 12 » Про презентацію книги "Суддя-націоналіст"
14:45
Про презентацію книги "Суддя-націоналіст"

Сьогодні відбулась презентація нової книги Ігоря Зварича «Суддя-націоналіст».

Наразі тезисно постараємось висвітлити, на наш погляд, найважливішу та найбільш цікаву інформацію, що прозвучала на презентації.

Фотографії із цього заходу обіцяємо викласти дещо пізніше.

 

Основні моменти:

  1. Автор присвятив книгу «Суддя-націоналіст» своєму онуку Ігорчику, який народився восени минулого року, вже після виходу книги «Суддя-комуніст».
  2. На Форумі (стенд видавництва «Самміт-книга» ­– № 226) виставлено на продаж близько 100 книг з автографами Ігоря Зварича.
  3. Частина прибутку від продажу книги буде передано на облаштування краєзнавчого музею у приміщенні Княжпільської школи. В цій школі у травні 1954 року героїчно загинув полковник УПА (уродженець цього села) – Дмитро Хадай. Мама Ігоря Зварича бачила ті події на власні очі. Її розповідь автор переповів у своїй книзі (ст.23). В 70-ті роки у цій же школі навчався Ігор Зварич.

 

Технічні моменти:

  1. Тираж – 2000 книг. Ціна примірника на форумі – 80 грн. Яка ціна буде в книгарнях – ще невідомо.
  2. Книгу для зручності розділено на 14 розділів.
  3. Друга книга в порівнянні з першою майже на 100 сторінок об’ємніша.

 

Цікаві моменти:

  1. Короткий епізод відносин Ігоря Зварича з колишнім головою Управління СБУ у Львівській області – Анатолієм Матіосом (братом відомої письменниці і народного депутата). Для довідки: Анатолій Матіос нині займає посаду Головного військового прокурора. Ця людина притягує до відповідальності за військові злочини… Цікавий факт: у 2004-2005 роках він працював у прокуратурі міста Києва під керівництвом Рената Кузьміна (ст.107-109), який наразі перебуває в бігах і вважається членом «команди Януковича», який також мав би нести відповідальність за злочини режиму Януковича.
  2. Короткий епізод відносин Ігоря Зварича зі своїм колишнім однокурсником – Ярославом Романюком, теперішнім головою Верховного Суду України (ст. 278-283).
  3. Знайомство з Олександром Пасенюком, колишнім головою Вищого адміністративного суду України. Тепер це суддя Конституційного Суду України (ст.309).
  4. У своїх книгах автор присвячує багато уваги своїй сім’ї та родині – єдиній підтримці у складний для нього час. Зокрема, в презентованій книзі подано родинні дерева Зварича Ігоря та його дружини, Зварич (Чопик) Оксани (ст.344-345).
Переглядів: 917 | Додав: BANDZJO | Теги: Ігор Зварич, суддя-націоналіст