Головна » 2018 » Січень » 11 » Спроба Верховної Ради затягнути процес провалилася
21:29
Спроба Верховної Ради затягнути процес провалилася

20 грудня 2017 року у Львівському окружному адміністративному суді відбулося чергове судове засідання у справі за позовом Зварича Ігорядо Верховної Ради України, в якому він зокрема просить суд:
-          визнати протиправною і скасувати постанову Верховної Ради України від 18.12.2008 №698-IV «Про звільнення судді», якою позивача звільнено з посади судді Львівського апеляційного адміністративного суду, у зв'язку з порушенням присяги судді.

Представник Верховної Ради України подав до суду клопотання про передачу вказаної справи за підсудністю до Вищого адміністративного суду України.

Метою вказаного клопотання безумовно було затягування розгляду справи. Річ в тому, що аналогічні клопотання відповідач подавав і раніше. Двічі суд задовільняв такі клопотання про передачу справи в інший суд. Двічі апеляційна інстанція скасовувала незаконні рішення Львівського окружного адміністративного суду. З цього приводу прокуратура Львівської області навіть порушила кримінальну справу проти львівських суддів, підозрюючи їх у винесенні завідомо неправосудних рішень.

Цього ж разу спроба представника ВРУ будь-яким чином затягнути розгляд позову Ігоря Зварича провалилася. Суд виніс цілком законну і обгрунтовану ухвалу, якою відмовив у задоволенні клопотання про передачу справи до ВАСУ.

Текст ухвали знаходиться за наступним посиланням:

http://reyestr.court.gov.ua/Review/71261868

Таким чином суд нарешті (аж через 9 років після подання позову) приступає до розгляду цієї справи по суті.

Судове засідання призначено на 15 січня 2018 року.

Переглядів: 288 | Додав: BANDZJO | Теги: ЛОАС, суддя Зварич, Ігор Зварич, Верховна Рада України