Головна » Архів матеріалів

 

Проблема судів і суддів, після повідомлень про бойові дії на Сході, є топ-темою влади та мас‑медіа. Розігріта ними громадськість не кричить, а волає про негайну, докорінну реорганізацію судової системи. Власне тому важливо вести фахову дискусію про шляхи та методи ґрунтовних змін системи, а не продукувати чергову низькопробну агітбрехню від профанів. ... Читати далі »

Переглядів: 1214 | Додав: BANDZJO | Дата: 01.09.2014

28 серпня 2014 року Печерський райсуд міста Києва мав продовжити розгляд скарги І. Зварича на бездіяльність Генеральної прокуратури України.

... Читати далі »

Переглядів: 731 | Додав: BANDZJO | Дата: 01.09.2014

Сьогодні, 28 серпня 2014 року, о 14.30 в Печерському районному суді міста Києва має продовжитись розгляд скарги І. Зварича на бездіяльність Генеральної прокуратури України.

Місце розгляду скарги: м.Київ, вул.Хрещатик, 42А, кабінет 12.

Слідчий суддя Цокол Л.І.

Переглядів: 728 | Додав: BANDZJO | Дата: 28.08.2014

15 серпня 2014 року в Печерському районному суді міста Києва під головуванням судді Цокол Л.І. відбулось судове засідання у справі за скаргою І. Зварича на бездіяльність Генеральної прокуратури України.

Суть скарги полягала в тім, що ГПУ протягом тривалого періоду ігнорує заяви І.Зварича про вчинення злочинів відносно нього екс-генпрокурорами В. Пшонкою, О. Медведьком та їх заступником Р. Кузьміним щодо умисного сфабрикування доказів у справі І.Зварича.

Приховуючи злочини своїх попередників, теперішні прокурори ГПУ не хочуть вносити відомості про це в Єдиний реєстр досудових розслідувань.

Більше того, в заявах вказується про те, що колишні посадовці ГПУ фабрикували кримінальну справу відносно І. Зварича за попереднім зговором та в групі із діючими сьогодні суддями Оболонського райсуду міста Києва (В. Дев’ятком, А. Майбоженко, Т. Ліщуком), Апеляційного суду міста Києва (Т. Верховець, В. Бовтрук, О. Юрдиго ... Читати далі »

Переглядів: 771 | Додав: BANDZJO | Дата: 18.08.2014

Як уже раніше зазначалось, 12 серпня мало відбутись судове засідання в Апеляційному суді міста Києва у справі за Апеляційною скаргою на ухвалу Оболонського райсуду міста Києва про відмову в задоволенні Заяви про перегляд вироку стосовно Ігоря Зварича за нововиявленою обставиною та застосування амністії.

На жаль, судовий розгляд у даній справі знову не відбувся, оскільки складу суду, на розгляді якого перебувала вказана справа, було заявлено відвід на тій підставі, що один із членів судової колегії брав участь у розгляді Апеляційної скарги захисту Ігоря Зварича на вирок Оболонського райсуду міста Києва. Відповідне клопотання суд задовольнив.

Справу передано на новий автоматизований розподіл.

Переглядів: 760 | Додав: BANDZJO | Дата: 13.08.2014

Сьогодні, 29 липня, Апеляційний суд міста Києва повинен був розглянути Апеляційну скаргу захисника І.Зварича на Ухвалу Оболонського райсуду міста Києва від 26 червня 2014 року про відмову в задоволенні Заяви про перегляд за нововиявленими обставинами вироку.

Однак засідання у справі було відкладено, оскільки І.Зварича належно не повідомили про час розгляду справи.

Відповідне повідомлення співробітники Менської колонії №91 вручили І.Зваричу сьогодні о 10.00.

І це при тому, що лист із суду до колонії надійшов ще 5 днів тому.

Вочевидь, прокуратура станом на сьогодні не мала гарантії, що суд прийме рішення на користь сторони обвинувачення.

Тому посадовці віддали вказівку пенетенціаріям до сьогоднішнього ранку не вручати І.Зваричу повідомлення про час розгляду справи.

Це лише маленький штрих у "картині маслом" зловживань і маніпуляцій, які не бояться застосовувати прокурори у справі І.Зварича.

До речі, одного з активн ... Читати далі »

Переглядів: 764 | Додав: BANDZJO | Дата: 29.07.2014

13 червня 2014 року у конференц-залі готелю «Дністер» (м.Львів) відбувся Західноукраїнський юридичний форум.

На форумі із доповіддю на тему «Боротьба з суддівським «колядуванням»: чи виправдовує мета засоби?» виступив Дмитро Гудима, адвокат, доцент юридичного факультету Львівського національного університету ім.І.Франка.

Виступ був присвячений очевидним фактам фальсифікації кримінальної справи, порушеної відносно Ігоря Зварича.

Доповідь викликала неабиякий інтерес у присутніх (більше 150 юристів, адвокатів з України), адже практично нікому з них не була відома справжня історія засудження Зварича І.С.

Пропонуємо Вам презентацію вказаного виступу Дмитра Гудими.

... Читати далі »
Переглядів: 772 | Додав: BANDZJO | Дата: 14.06.2014


Звернення до представників ЗМІ

Моя боротьба в Україні з брехнею, фальшем і лівосуддям у сфабрикованій відносно мене владою кримінальній справі – продовжується.

Із сторінок вже виданої минулого року книги «Суддя-комуніст» та нової моєї книги, що вийде у світ до кінця літа, ця боротьба знову переноситься в зали суду.

Провідні юристи України у своїх наукових працях, статтях, на форумах правників України, аналізуючи дану справу, стверджують про наявність у ній ново виявлених обставин, які не були відомі судам.

Одна з таких нововиявлених обставин, про яку вказує у своєму науковому висновку завідуючий кафедри кримінального права та кримінології Київського національного університету ім. Шевченка П.П. Андрушко, наразі є ... Читати далі »

Переглядів: 755 | Додав: BANDZJO | Дата: 14.06.2014

"Білі плями" у справі Саші Білого

Четвер, 01 травня 2014, 11:22

Дмитро Гудима, координатор ГО "Гармонія та порядок", кандидат юридичних наук, для УП

22 квітня Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з розслідування загибелі Олександра Музичка попросила МВС надати розшифрування телефонних розмов загиблого активіста "Правого сектору" з нардепом Геннадієм Москалем.

Вона також звернулася до провідних вітчизняних теоретиків у галузі кримінального права з проханням надати експертні висновки щодо правомірності та коректності проведення спецоперації із затримання Саші Білого.

Цікаво, чому питання правомірності та корек ... Читати далі »

Переглядів: 924 | Додав: BANDZJO | Дата: 08.05.2014

« 1 2 3 4 5 »